'
'
'
'
SPERIETOARE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE
- Mustang 19, 20, 21, 22 -

PRET: 100 LEI
Sperietoare de pasari si animale  -  (generator de panica) -Mustang 19

- PERMANENT ACUSTIC - se folosesc in afara zonelor de locuit;
- PUTEREA ZGOMOTULUI - foarte puternic > 90 dB
- ADAPTABILE LA UN TEMPORIZATOR - (vezi Temporizator Universal)  
     
Date tehnice:

- Tensiunea de alimentare: - in camp deschis unde nu exista energie
  electrica se foloseste o baterie auto de 12 volti unde pe firul de (+)
  plus se leaga in serie o rezistenta de 22 ohmi.
- Alimentare cu energie conventionala, obtinuta din energia solara fie
  eoliana.
- Alimentare din reteaua de 220 volti prin alimentator special 12 volti
  (se achizitioneaza separat)
- Alarma acustica indicatoare:   dif.piezo
- Volume: aprox. 90 dB (A)
- Plastic material: PC
- Greutate: aprox. 120g
- Consum în starea de veghe: 8 mA.
- Consum în starea de alarmare: 35 mA.
- Temperatura de functionare: -16şC pana la +75şC.

Importanta acestei SPERIETORI:

  Sperietoarea este folosita în diverse scopuri, cu o importanta extrem
de deosebita, întru-cât prin vigilenta de care da dovada, alunga pasarile
sau animalele salbatice care ataca culturile agricole, pun în pericol viata
si sanatatea altor animale de lânga casa, cât si viata albinelor. De exemplu
o prigorie, pasarea care manânca într-o singura zi între 50 si 100 de
albine, graurii, mierlele, cotofenele, sticletii, si multe alte pasari ca acestea, distrug cantitati însemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui si tot ce produce samânta, strugurii si tot ce produc boabe, pomi fructiferi, ciresii in special cei de luna mai-iunie, iar lista de exemple poate continua. De asemenea animalele salbatice cum ar fi: ursii, lupii, porcii mistreti, vulpiile, viezurii si altele, pot distruge fara lege culturile si pot pune în pericol viata animalelor domestice. Unele specii sunt protejate de lege si nu pot fi stârpite, ranite, chinuite sau izolate. Singura aparare ar fi alungarea acestora cu ajutorul acestor sperietori - adevarate generatoare de panica. Ele au fost create din nevoia de a elimina pagubele zilnice din ultima vreme, pierderile de vieti de animale, de bunuri materiale, de albine, si în special al culturilor de vita de vie, pomi fructiferi si altele.

Acest produs a fost premiat de 4 ori in anul (2009)

RECOMANDARI DE FOLOSIRE:

Acest tip de sperietoare se foloseste de regula in camp deschis, in livezi sau in padure, departe de zonele de locuit sau de locatii unde zgomotul produs deranjeaza confortul persoanelor, al vecinilor sau altor vietati protejate prin legea Mediului.

      Principiul de functionare:

  Sperietoarea functioneaza cu energie electrica de 9 Volti, într-o permanenta stare de veghe. Pentru a mari perioada de temporizare, se recomanda un temporizator care se alimenteaza dintr-un acumulator auto de 12 Volti curent continuu sau la 220 de volti daca exista aceasta posibilitate. Temporizatorul se comercializeaza separat. Importanta acestui temporizator este de a stabili durata de panica si durata de veghe. De obicei eu le reglez la 2 minute de veghe si 10-15 secunde panica, dupa care temporizarea se repeta, dar Temporizatoarele pe care le construiesc sunt de tipul universal cu iesirea activa pe 9 sau 12 Volti curent continuu, având avantajul ca sperietorile pot functiona punand in funtiune si alte automatizari cum ar fi de pilda: - un sistem de antifurt sau o bariera de unde infrarosii. Tot la temporizator am lasat posibilitatea de reglare a timpului în secunde, minute, ore, (max. 10 ore), cât si reglajul intensitatii de lumina, adica numai pe perioada de zi sa panicheze, sau numai pe perioada de noapte. De aceea este bine atunci când se comanda o astfel de sperietoare trebuie specificat: - pentru ce tip de cultura, zona de relief, ce fel de pasari, sau animale, ce conditii de functionare se cer, etc. Pentru mai multe detalii, consultati si prospectul temporizatorului universal care contine si instructiunile de amplasare, montaj si functionare. Vezi pagina: TEMPORIZATOR UNIVERSAL.
  Sunetul acestei sperietori poate pune pe fuga orice pasare sau animal cu auzul fin, puterea de zgomot generata, cuprinde 250 mp în câmp deschis. Pentru 600 de mp. am folosit 3 sperietori, la 1000 mp am folosit 6 sperietori la un singur temporizator. Montajul se face in zigzag, sau prin tatonare, la preferinta utilizatorului. Pentru suprafete mari, aceste sperietori se pun la o distanta de cel putin 0,40 metri fata de suprafata solului pe marginea culturii in cazul animalelor salbatice cum ar fi mistretii sau alte animale. Iar in cazul suprafetelor mari unde sunt dese atacurile pasarilor ca in cazul graurilor, aceste sperietori se pun la o distanta cat mai aproape de fructele sau cultura cea mai coapta sau locul unde a fost inceput atacul pasarilor.
  Sperietoarea pe timpul functionarii nu se va tine acoperita pentru a nu se înfunda orificiile de degajare a sunetului.

ATENTIE !!!  
- Feriti sperietoarea de caderea directa a ploii - puneti macar deasupra ei o bucata de tabla sau plastic rezistent la apa.

Avantaje in plus

- sunt Ecologice,
- nu afecteaza mediul inconjurator,
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile,
- sunt mici si nu ocupa mult spatiu,
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani
- consum neglijabil de energie electrica,
- cel mai scazut pret de pe piata,
- cele mai bune rezultate fata de cele concurente
- sunt foarte necesare in zilele noastre.


Se monteaza cu doua suruburi pe un suport de lemn sau sub o tabla sau plastic cu ajutorul a doua coltare în diferite locuri ale culturii, stupinei, pescariei,livezii sau podgoriei.
  Pentru a întelege legarea firelor de alimentare care nu trebuie sa se inverseze plusul (+)firul cu dunga rosie sau culoare deschisa, cu minusul (-), instalatia va fi facuta de noi, cu fire scurte de legatura, urmând ca utilizatorul sa prelungeasca firele dupa dorinta cu respectarea celor doua polaritati + si -.   Firul cu dunga rosie sau culoarea deschisa este plusul (+).
  Orice interventie neautorizata în ineriorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa, cu scoaterea din garantie si functionare necorespunzatoare.

Sperietoare de pasari si animale (generator de panica) -Mustang 20 -
Date tehnice:

Tensiunea de alimentare: - baterie 9 Volti de calitate (de firma)
Durata bateriei: aproximativ 2 zile, baterie auto 12 V sase luni
Alimentare din retea prin alimentator special - (se achizitioneaza separat)
Alarma acustica indicatoare: - dif. piezo
Volume: - aprox. 90 dB
Durata de temporizare - scurta aprox. intre 5 - 25 sec.
Consum în starea de veghe: 8 mA.
Consum în starea de alarmare: 25 mA.
Temperatura de functionare: -16şC pana la +75şC.
Raza de actiune - 1000 metri patrati

        

IMPORTANTA ACESTEI SPERIETORI:

  SPERIETOAREA este modificata cu un mini-temporizator incorporat in aceeasi carcasa si este folosit în diverse scopuri cu o importanta Extrema , alunga pasarile si animalele salbatice care ataca culturile agricole si pun în pericol viata si sanatatea altor animale. De exemplu la stana unde nu este curent electric dar exista atacul lupilor si al ursilor, in lanurile de culturi unde exista riscul acestora de a fi atacate de mistreti, sobolani sau pasari precum: graurii, mierlele, cotofanele, sticletii, si multe alte pasari ca acestea, care distrug cantitati însemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui si tot ce produce samânta, strugurii si tot ce produc boabe, pomi fructiferi si lista de exemple poate continua. De asemenea animalele salbatice cum ar fi; ursii, lupii, porcii mistreti, vulpiile, viezurii si altele, pot distruge fara lege culturile si pot pune în pericol viata animalelor domestice. Majoritatea speciilor sunt protejate de lege si nu pot fi stârpite, ranite, chinuite sau izolate. Singura aparare ar fi alungarea acestora cu ajutorul acestor sperietori generatoare de panica. Ele au fost create din nevoia de a elimina pagubele zilnice din ultima vreme.

      RECOMANDARI DE FOLOSIRE:

Acest tip de sperietoare - se foloseste de regula in camp deschis, sau in padure, departe de zonele de locuit sau de locatii, aceasta fiind acustica, zgomotul produs deranjeaza confortul persoanelor sau al vecinilor din apropiere. Are posibilitatea adaptarii alimentarii la baterie auto 12V si alimentator special stabilizat 9V cat si legarea acesteia la un sistem automat de supravegere electronica (ex. sistem de noapte / zi).SPERIETOARE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE
     - cu ULTRASUNETE si temporizare - Mustang 21
                       - SPECIALE DOMENIULUI CASNIC -

Date tehnice:

Tensiunea de alimentare ideala: 9 volti stabilizat din alimentator 220 Vca.
Sursa Ultrasonica: Piezo ceramyca
Volume: aprox.   132 dB (A)
Raza de actiune minima: 250 metri patrati,
Directivitate unghiular - circulara 360 x 180 grad.
Carcasa: - plastic
Greutate; 150 g,
Consum in starea de veghe: 12 mA.
Temperatura de functionare: - 16şC - +75şC

IMPORTANTA ACESTOR SPERIETORI:

  Sperietorile sunt folosite în diverse scopuri cu o importanta extrem de deosebita. Ca si celelalte doua modele si aceasta sperietoare, are eficienta mult inbunatatita prin faptul ca ea poate fi folosita si in camp afara, dar, si in gradina casei, sau in curte, pe acoperis, in pod, sub streasina casei. Prin vigilenta lor, alunga pasarile, rozatoarele si unele animale salbatice care ataca culturile agricole. Spre deosebire de sperietorile acustice, cele cu ultrasunete sunt diversificate dupa scopul în care acestea sunt folosite. Ele au frecvente diferite, variabila sau temporizare de scurta durata. Unul dintre avantaje pe care multi oameni le prefera, este acela ca ultrasunetele nu sunt auzite de urechea umana, fiind preferate oriunde, în locurile din curtea casei, gradini si parcuri. Aceste sperietori pe ultrasunete, sunt în special eficiente împotriva alungarii pasarilor salbatice, în special al vrabiilor, porumbeilor domestici si salbatici precum a bufnitelor, cotofenelor, cucuvelelor, graurilor sau a ciorilor.
  Pentru ca aceste pasari ne deranjeaza confortul nostru, prin provocarea galagiei, mizeriei sau pagubelor aduse cladirilor cu peretii "dulci", venim si noi cu aceste masuri de prevenire si combaterea lor, montând în apropierea locului de “cazare”pe care fara voia noastra si l-au preferat, aceste sperietori “Mustang 21” cu generare de unde ultrasunete controlate, (90 – 130 dB intensitate acustica). Aceste ultrasunete nu sunt receptionate de urechea umana, deoarece sunt superioare gamei de frecvente audio pe care urechea umana poate sa le perceapa. Dar se are în vedere montarea lor la o distanta de cel putin 6 metrii de locul unde umbla pisica sau câinele dumneavoastra. Deasemenea nu tineti timp indelungat copii mai mici de 3 ani în preajma acestor sperietori cu ultrasunete, le va crea o stare de disconfort si nervozitate. Ultrasunetele se propaga in linie dreapta, iar obstacolele le reflecta inapoi.

ATENTIE !!! Dupa aproximativ 1 – 2 saptamâni de la punere în functiune
se vede eficienta maxima. Nici oamenii nu î-si schimba locul imediat când
sunt deranjati. E valabil pentru pasarile care au cuibul in jurul casei, iar pentru
cele care vin sa disptruga culturile, eficienta se vede ca si la celelante modele
- din primele zile.
Daca faceti alimentarea cu tensiune dintr-un accumulator auto sau similar unde
tensiunea este de 12 volti, se leaga obligatoriu o rezistenta de 22 de ohmi in serie
pe firul de plus.

Principiul de functionare:

Pentru ca sperietoarea sa functioneze într-un câmp deschis unde nu exista
sursa auxiliara de tensiune, 220 Volti, se recomanda o baterie, sau se alimenteaza
dintr-un acumulator auto de 12 Volti curent continuu. Acest tip de sperietori sunt
de tipul cu temporizare de scurta durata cu iesirea activa pe 9V – 12V.   curent
continuu, având avantajul ca sperietorile pot functiona si fara baterie proprie. De
aceea este bine atunci când se comanda o astfel de sperietoare trebuie specificat pentru ce tip de asezare, în ce fel de copaci se instaleaza pasarile, zona de relief, ce fel de pasari, sau animale, ce conditii de functionare se cer, etc.  
  Zidul sonic al sperietorii, poate pune pe fuga orice pasare sau animalele cu auzul fin, puterea de zgomot generata, cuprinde cu aproximatie > 250 mp în câmp deschis, cu conditia sa nu existe obstacole care pot impiedica formarea "zidului sonic" ce se formeaza in timpul functionarii acestei sperietori. Montajul se face in zig-zag, sau prin tatonare la preferinta utilizatorului.
    Sperietoarea pe timpul functionarii nu se va tine acoperita complect, pentru a nu se înfunda orificiile de degajare a sunetului.
  Legarea din gresala, prin inversarea polaritatii duce la defectarea ireparabila a sperietorii. Mai nou folosim protectie la inversarea polaritatii, insa nu va bazati prea tare pe aceasta.   La firele de legatura unde noi, la cererea clientului le facem ca model, clientul urmând sa le prelungeasca, dupa cum îi trebuie, leg firul negru la ( - ) si firul negru cu dunga rosie la ( + ), sau firele deschise la culoare sunt intotdeauna (+).
    In timpul supravegherii se aude din când în când, un sunet care se stinge lent, dovedind prin aceasta ca este intr-o permanenta stare de veghe. Când alimentati cu curent ascultati câteva secunde daca acest sunet se aude.  

PRODUS MEDALIAT cu MEDALIA DE AUR 2010 - in KENIA

Orice interventie neautorizata în interiorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa si scoaterea din garantie sau functionare defectuoasa.


Sperietori de Pasari - MIXTE - Mustang 22
    ( Acustice si Ultrasunete ) - cu temporizare scurta de ultima generatie.

Date tehnice:

Tensiunea de alimentare ideala: 9 Volti c.c.,
Sursa Acustica: Piezo Ceramic intermitent,
Volume: aprox 100 dB (A
Sursa Ultrasonica: Piezo - feritte strictive
Volume: aprox 132 dB (A)
Dimensiunile carcasei: 110 x 45 mm,
Plastic material: PC,
Greutate; 200 g,
Consum in starea de veghe: 25 - 40 mA.
Temperatura de functionare: -18 – 85 grade C


Acest tip de sperietoare combina cele 2 tipuri de sperietori mustang 19 si mustang 21, cu posibilitarea deconectarii partii acustice. Venind in intimpinarea clientilor, am introdus noi tipuri de aparate pentru alungarea si indepartarea pasarilor si animalelor indezirabile ( iepuri, soareci, ciini, pisici, pasari salbatice, animale salbatice, insecte, etc.) aparate ce se bazeaza pe tehnologii moderne si rezolva in mod uman si ecologic problemele cu animalele sau pasarile nedorite. Unul dintre aceste aparate folosit intr-un vast domeniu, ca cel agricol de exemplu, este sperietoarea mixta, aceasta emite ultrasunete pe directia în care este îndreptata creând un zid sonic ce deranjeaza si tine la distanta pasarile, animalele chiar si unele insecte. Pe durata celei de-a doua temporizari incepe generatorul acustic de panica sa intre in functiune. Acesta mareste puterea prin disconfortul acustic pe care-l creaza. Avantaje in plus:
- sunt Ecologice;
- nu afecteaza mediul inconjurator;
- tine la distanta caprele salbatice si iepurii care rod lastarii puietilor de pomi fructiferi;
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile;
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani;
- consum neglijabil de energie electrica;
- se pot folosi fie in camp deschis fie in curtea casei cu respectarea deconectarii a partii acustice.


PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE SI MONTAJ

Sperietoarea mixta produce doua ramuri de frecvente, prima acustica iar a doua
ultraacustica, prima poate fi auzita de urechea umana, cea de-a doua nu mai poate
fi auzita, deoarece este mult superioara spectrului audio uman. Ultrasunetele sunt
insa auzite de toate vietuitoarele cu auzul fin, printre care se numara si pasarile,
animalele salbatice unele insecte, etc.
  Principiul de functionare va incepe cu un montaj corect. Pentru ca acesta sa fie
corect realizat se alege un loc cat mai bun care trebuie sa indeplineasca un maxin
de conditii:
-    perimetrul supravegheat sa nu aibe obstacole in raza de actiune, deci sperietoarea
trebuie sa aibe “vedere” directa pe o suprafata cat mai mare a perimetrului. Nu poti
trage cu pusca dupa colt.
-    sperietoarea se va feri de caderea directa a ploii, pentru a fi protejata se amenajeaza
un mic acoperis, fie el chiar si o bucata de tabla. Cu cat este de bine intretinuta impotriva
intemperiilor, cu atat de mult va veti folosi de ea.
-    alimentati corect sperietoarea, deoarece de tensiunea de alimentare, depinde frecventa
de oscilatie a intregului montaj electronic. Nu folositi improvizatii, si asigurati-va ca nu a-ti
legat gresit polaritatea. Multe din greselile de montaj pot fi depistate prin cauza defectului
si poate duce la pierderea garantiei.
-     prinderea capacului sperietorii se face fie prin doua holsuruburi, sau coltare, fie prin
lipirea lui cu “prenandez” care tine la fel de bine, dar este o prindere nedemontabila, nu o
prea recomandam, insa intre capac si plafonul de prindere este bine sa punem un burete
special pentru reducerea vibratiilor, care a putea afecta zidul ultrasonic.
-    nu faceti experiente cu sperietoarea alimentata la tensiune, pentru a evita scurt circuitul
intre firele de legatura. Acestea se izoleaza corespunzator.
-    asigurati bine alimentarea, ca ea sa nu fie scoasa sau intrerupta   de la alimentarea cu curent,
intamplator de altcineva, timp in care pasarile sau animalele salbatice ar putea da atacul.  

 
Dupa o montare corecta in teren, se alimenteaza cu tensiune prin alimentatorul special cumparat odata cu sperietoarea, sau prin conectarea la un acumulator auto, sau de alt tip al carei tensiune este de 9 sau 12 Volti curent continuu. Daca acumulatorul are 12 Volti, trebuie sa protejati sperietoarea, legand in serie pe firul de plus ( rosu sau culoare deschisa), o rezistenta   de 22 ohmi / 3 wati. Cu aceasta valoare se poate alimenta pana la 5 sperietori. Schema de legare este simpla, legarea se face in paralel, iar modelul se vede pe site-ul www.mustang-electronic.piczo.com la pagina “Sperietori de pasari si animale salbatice” (vezi acum modelul Mustang 21).
  Odata alimentata, acest tip de sperietoare incepe sa functioneze facand din acel moment prima temporizare urmand salvele urmatoare. Daca este vreme cu vant puternic sau alte intemperii, timp pe care pasarile nu pot sa zboare, ci stau adapostite, este bine sa intrerupeti alimentarea, pentru a face o pauza, cu aceasta ocazie.          
    La acest tip de sperietoare, aveti posibilitatea sa faceti deconectarea partii acustice care ar putea deranja vecinii sau animalele de curte, prin simpla apasare a butonului existent pe marginea acesteia. Din acest moment sperietoarea este activa numai pe frecventa ultrasunetelor, raza de actiune se mentine la peste 250 de metrii patrati. Pentru a evita faptul de a desface sperietoarea am inlocuit butonul care prin apasare trece aceasta sperietoare din modul mixt in modul unic al functionarii continuu pe ultrasunete. Eliberarea butonului la o noua apasare va aduce sprietoarea din nou la modul mixt.

SRIETORILE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE DE TIPUL MUSTANG ELECTRONIC, CELE MAI EFICIENTE, CU RAZA MICA SI MEDIE DE ACTIUNE, CU FRECVENTA DEDICATA SPECIEI DE PASARE SAU ANIMAL. NU SUNT DAUNATOARE MEDIULUI SAU FAUNEI, NU PRERICLITEAZA VIATA, POT FI FOLOSITE IN LOCURILE POPULATE SAU CHIAR IN LOCUINTA, NU PROVOACA SI NU DERANJEAZA CONFORTUL SI LINISTEA VECINILOR SAU A LUCRATORILOR DIN LOCURILE PROTEJATE

AU O SERIE DE AVANTAJE:

-    pretul de cost foarte ieftin in raport cu investitia protejata,
-    sunt mici ca dimensiune,
-    consum mic de energie electrica,
-    se pot muta in alte locuri, fara alte costuri,
-    au o raza de actiune de 360 grade orizontal si 180 grade vertical (calota sferica),
-    alunga fara sa afecteze viata pasarilor sau animalelelor salbatice,
-    pot fi instalate in orice zona a mediului inconjurator si a caror vietuitoare au libertatea de a se refugia, fapt ce a dus la premierea repetata in multe tari de pe glob a acestora,
-    sunt acceptate de tari cu fauna protejata, cu pasari si animale unice in lume,
-    gama de frecventa este in spectrul ultrasunetelor – special pentru rasa speciei respective,
-    frecventele au fost testate pe o gama larga de pasari, insecte si animale salbatice din tari Africane si din toate cele 6 state Australiene, unde ne-au adus numeroase premii, diplome si medalia de aur,
-    nu dauneaza sanatatii omului sau animalelor de companie,
-    toate sperietorile MUSTANG ELECTRONIC sunt inventiile noastre originale,
-    au garantie si post garantie, fiind autoctone si deocamdata Romanesti,
-    investitia in aceste sperietori este insesizabila bugetului si recuperabila intr-un timp foarte scurt,
-    nu se recomercializeaza de catre firme,
-    nu se pot reproduce fara acordul inventatorului, orice tentativa este pedepsita si atrage daune morale consistente rauvoitorului.

PRINCIPALELE DEZAVANTAJE:

-    pot fi furate,
-    pot fi criticate de concurenta neloiala,
- dumneavoastra le ve-ti lauda si altora,
-    nu au gura sa-si faca reclama,
-    nu au picioare sa se poata prezenta singure,
-    alte dezavantaje nu sunt cunoscute, dar daca ele exista, dorim sa le cunoastem.
PRET: 100 LEI
PRET: 100 LEI
PRET: 150 LEI